Tør du å drømme store drømmer?

Mitt største mål da jeg var yngre var å delta på det norske håndballandslaget i OL i Beijing i 2009. Det å skulle bli en god håndballspiller var en drøm jeg fikk ganske tidlig, men opp gjennom oppveksten ble jeg både verdensmester og olympisk mester i både skiskyting og langrenn. Tror også faktisk jeg var innom å vinne Melodi Grand Prix tidlig, ca i ti års alderen- i drømmene mine naturligvis. Hva som ble fasiten skal jeg komme tilbake til, men nå som vinter OL ruller over skjermene våre så har jeg lyst til å løfte frem evnen vår til å drømme, og hva som er så viktig ved å tørre å drømme stort!

Håndballspiller Hanne Lindborg

Hva skjer når vi drømmer?

Mange forbinder det å drømme med det vi gjør om natten, under søvn, men her snakker jeg om det vi gjør mens vi er i våken tilstand. Dette kan også gjerne defineres som dagdrømming, og det henger sammen med visualisering, dvs at vi spiller av en film i tankene. Dette kan oppleves like ekte, som om det faktisk hadde skjedd. Og her kommer en liten funfact, som er verdt å ta med seg. Visualisering er faktisk veldig sunt for oss- det er en slags form for trening for hjernen, det kan øke kreativiteten, og det øker også sannsynligheten for at du får til det du drømmer om. Jeg snakker da om positiv visualisering, at vi ser for oss noe godt som skal skje.

Den aller største viktigheten av å drømme mener jeg allikevel er DRIVKRAFTEN du får frem i deg selv, når du våger å drømme, og enda bedre når du våger å drømme STORT. Som Norsk Tipping så fint sier- vi gir drømmen en sjanse. Gjør du?

bok med briller

Drømmer blir til virkelighet

Janteloven står sterkt i Norge, og mange er nok derfor redde for å drømme stort, redde for hva andre vil tenke om drømmene deres.  Andre tenker at det kan føre til skuffelse hvis de ikke når målet, og at det heller blir et nederlag. I disse tider, med olympiske leker, så er det ingen tvil om at det er få som virkelig får realisert sine drømmer, og som blir stående igjen med en gullmedalje rundt halsen. Betyr det at de som kom lengre ned på lista har gjort det forgjeves? Mange av disse utøverne fortsetter faktisk frem mot neste OL, med fornyet tro og fornyet motivasjon. Man kan jo av og til lure på hvorfor?

Det er her drivkraften, drømmen og visualiseringen kommer inn. Du må TRO på drømmen skal den ha en sjanse. Du må TØRRE å se drømmen for deg, skal den ha en sjanse. Du må FØLE hva det å oppnå drømmen vil gi deg, skal den ha en sjanse.

Det er ikke forbeholdt idrettsutøvere å bruke visualisering og dagdrømming, for å oppnå det de ønsker. Det er noe også du kan ta inn i hverdagen og bruke i de situasjonene du står ovenfor. Du kan bruke det i hverdagssituasjoner med barna, du kan bruke det om karrieren din, du kan bruke det for å få motivasjon til å ta den treningsøkten, du kan bruke det i personlig utvikling for å vokse og bli den utgaven av deg selv du ønsker å være. I vanskelige og krevende situasjoner så vil det løfte deg videre, og gi deg drivkraften du trenger for å fortsette.

Noen opplever visualisering som vanskelig, men ikke fortvil. Coaching kan, ved hjelp av teknikker og ulike verktøy, hjelpe deg å finne frem disse egenskapene hos deg selv. De er der, de trenger bare å trenes. Bli en som våger å drømme- det er først når du tør å drømme det, at mirakler kan skje!

Drømmene endrer seg gjennom livet

For å komme tilbake til min egen fasit- jeg ble aldri landslagsspiller og jeg kom aldri til Beijing. Foreldrene mine var der faktisk, og fikk se Norge tok et historisk olympisk gull, så vi fikk i hvert fall en liten flik av det. Jeg har grått mange tårer, hatt flere kneoperasjoner, vært frustrert og lei, og måtte til slutt gi meg. Men vet du hva- jeg hadde gjort alt sammen på nytt. Det jeg husker nå er de tette kampene hvor vi vant med et mål i siste sekund- det føltes som å vinne gull. Treninger og kamper med venner jeg fikk, som vil vare livet ut. Det tette samholdet i laget, opp og nedturer vi delte. Jeg fikk erfaring om hva det vil si å holde ut, hva det vil si å være en del av et lag, hva det vil si å ha den store drømmen der fremme- som gjør at selv når det så helt fjernt ut, så TRODDE jeg på det, og fortsatte allikevel. Og drømmen- den er der enda- den har bare skiftet form og innhold. Den er årsaken til at jeg gjør det jeg gjør, og til at jeg holder ut selv når det virker umulig.

Det er mitt håp for deg- FINN din drøm, VÅG å drøm stort og TRO at du kan få det til!

Ønsker du hjelp til å drømme stort, så ta kontakt!

håndball og håndballmål
Forrige
Forrige

Hva er med på å skape negative tanker?

Neste
Neste

Hva vil det si å mestre livet?